Postup přípravy receptu Špenátové knedlíčky:
Špenát necháme rozmrazit, vymačkáme z něj vodu, listy překrojíme a promícháme v míse s nakrájenou žemlí na kostičky. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým květem, přidáme vejce a mléko a zamícháme. Necháme chvíli stát, posypeme hrubou moukou a lehce promícháme. Z těsta utvoříme cca 16 kulatých knedlíčků o průměru 5 cm, obalíme je v hrubé mouce a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme přibližně 5 - 6 minut, vyjmeme děrovanou naběračkou a rozkrojíme. Pórek očistíme, podélně rozčtvrtíme a důkladně propláchneme pod proudem vody. Okapaný pórek nakrájíme na asi 8 cm dlouhé proužky. V hlubším kastrole rozehřejeme máslo nebo olej, osmahneme na něm pórek, stačí tak 3 - 5 minut, zalijeme smetanou, osolíme, okořeníme a necháme na mírném ohni krátce povařit, pórek má být měkký, ale ne rozvařený, stačí tak 5 minut. Přidáme uvařené knedlíky, promícháme, prohřejeme a podáváme sypané usekanou pažitkou.