Použité suroviny receptu Špenátové nočky s paprikovou omáčkou:
250 g mraženého špenátu
| 160 g strouhaného parmazánu
| 250 g lučiny
| dle chuti: sůl a muškátový oříšek
| 2 vejce
| 3 žloutky
| 80 g strouhaných mandlí
| 100 g mouky
| 450 g paprik (červené, zelené a žluté)
| 1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 4 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| 2 lžíce rajčatového protlaku
| 125 ml vývaru
| 100 ml červeného vína
| dle chuti: hrubě mletý pepř a mletá paprika
Postup přípravy receptu Špenátové nočky s paprikovou omáčkou:
1. Špenát rozmrazíme a smícháme se 100 g parmazánu a lučinou. Osolíme a okořeníme muškátem. Postupně vmícháme vejce, žloutky, mandle a mouku. Těsto necháme chvíli odpočinout.
2. Papriky očistíme a omyjeme. Cibuli a česnek pokrájíme na kostičky a osmahneme na 1 lžíci másla a oleje. Přidáme rajčatový protlak, vývar a víno, okořeníme solí, pepřem a paprikou. 10 min. podusíme a pak rozmixujeme.
3. Ze špenátového těsta vypichujeme ročky a vaříme je v osolené vodě 3 min., necháme okapat a opečeme na 3 lžících másla. Posypeme zbylým parmazánem a zapékáme pod grilem 5 min.
Podáváme s omáčkou.
Fotky receptu Špenátové nočky s paprikovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!