Postup přípravy receptu Špenátové noky s rajčaty:
Špenát rozmrazíme, cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a zesklovatíme na másle. Přidáme špenát a dusíme asi 5 minut. Pak ho osolíme, opepříme a rozmixujeme. Do vzniklého špenátového pyré vmícháme tvaroh, vejce a 220 g polohrubé mouky. Z těsta vytvarujeme noky, které obalíme v mouce a vidličkou vmáčkneme do noků vzorek. Vaříme je v osolené vodě 5 minut. Jakmile vyplavou na povrch, vyjmeme je a udržujeme teplé. Rajčata omyjeme a osušíme, vybereme semínka a plody rozkrájíme na kostičky. Mezitím rozehřejeme máslo a nakrájená rajčata na něm po několik minut opečeme, pak osolíme a opepříme. Přidáme noky, krátce je prohřejeme a rozdělíme na talíře. Podáváme posypané strouhaným tvrdým sýrem.