6 ks vajec
| 250 g špenátu
| sůl
| 2 ks cibule
| 1 stroužek česneku
| 40 g másla nebo rostlinného tuku
| 40 g mouky
| 1/2 litru mléka
| 1/4 litru zeleninového vývaru
| 100 g čedaru
| 200 g hovězí šunky
| pepř
| cayenský pepř na posypání
Postup přípravy receptu Špenátové ragú s vejci:
Vejce vložit do vroucí vody a vařit asi 10 minut natvrdo. Špenát očistit, proprat a krátce blanšírovat v osolené vroucí vodě. Pak jej nechat okapat. Cibuli a česnek oloupat a jemně nasekat. Rozehřát tuk a cibuli i česnek v něm podusit. Přidat mouku a nechat ji zpěnit. Rozředit vývarem a za občasného míchání vařit při mírné teplotě asi 8 minut.
Sýr nastrouhat nahrubo a nechat ho v omáčce rozpustit, ale nevařit. Šunku nakrájet na kostičky a vejce oloupat a rozkrájet na čtvrtky. Špenát, šunku a vejce vložit do čedarové omáčky a vše prohřát. Dobře ochutit solí a pepřem. Ragú podávat v míse posypané cayenským pepřem.
Fotky receptu Špenátové ragú s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!