Použité suroviny receptu Špenátové rizoto s krevetami:
800 g mraženého špenátu
| 3 cibule
| 4 stroužky česneku
| 360 g krevet
| 2 lžíce olivového oleje
| 160 g rýže
| 400 ml zeleninového vývaru
| 3 lžíce citronové šťávy
| 1 špetka strouhaného muškátového oříšku
| dle chuti: sůl a pepř
| 150 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Špenátové rizoto s krevetami:
Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek posekáme. Krevety opečeme na rozehřátém oleji ze všech stran, vyjmeme a odložíme stranou.
Do vypečeného oleje vložíme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přidáme opranou rýži a asi 5 min. opékáme. Zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme na malém ohni asi 15 minut.
Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenát. Pikatně ochutíme citronovou šťávou, muškátovým oříškem, osolíme a opepříme. Přikryté podusíme dalších 5 min. Vmícháme zakysanou smetanu a okamžitě podáváme.
Fotky receptu Špenátové rizoto s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!