Použité suroviny receptu Špenátové rizoto s parmazánem:
400 g špenátu
| sůl, pepř
| 2 stroužky česneku
| 1 cibule
| špetka rozmarýnu
| 2 lžíce másla
| 200 g rýže
| 150 g parmazánu
Postup přípravy receptu Špenátové rizoto s parmazánem:
Čerstvý špenát očistíme a pokrájíme na kousky, smícháme se solí, pepřem, rozmarýnem a lisovaným česnekem. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli a přidáme špenát. Mírně podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Do špenátu vmícháme uvařenou rýži a ještě dusíme 30 minut. Musíme přilévat vývar, aby se pokrm nepřipálil a zůstal poměrně řídké konzistence. Před podáváním nastrouháme na rizoto parmazán nebo do něj sýr přímo vmícháme.