Použité suroviny receptu Špenátové suflé se smetanou:
750 g listového nebo mraženého špenátu
| 1/4 l smetany
| 2 lžíce polohrubé mouky
| 2 vejce
| 2 stroužky česneku
| podle chuti: mletý bílý pepř, muškátový oříšek, sůl
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Špenátové suflé se smetanou:
Špenát vložte do vroucí osolené vody, nechte přejít varem a sceďte. Nechte okapat a prolisujte. Ve smetaně rozmíchejte mouku, žloutky, prolisovaný česnek, koření a sůl a tuto směs vmíchejte do špenátu. Nakonec přimíchejte pevně ušlehaný sníh z bílků. Hmotou naplňte tukem vymazanou zapékací mísu a v předehřáté troubě upečte dozlatova.
Fotky receptu Špenátové suflé se smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!