Postup přípravy receptu Špenátové uzlíčky s gorgonzolou:
Promícháme mouku a vejce, přidáme olej a za stálého míchání vidličkou pomalu postupně přiléváme sodovku. Musíme získat velmi řídké těstíčko. Misku s těstem přikryjeme a necháme asi půl hodiny odstát.
Náplň : Nakrájenou cibulku osmahneme na heře do sklovata, přidáme špenát a pod poklicí dusíme asi 5 minut, pak odstraníme poklici a tekutinu necháme úplně odpařit. Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou se smetanou, přidáme nasekané ořechy, osolíme, opepříme a důkladně promícháme se špenátem.
Zelenou část cibulky krátce povaříme, pak podélně rozřízneme na proužky. Připravíme palačinky běžným způsobem, doprostřed dáme jednu lžíci náplně, zhotovíme úhledný balíček a převážeme proužky povařené cibulky.