Postup přípravy receptu Špenátový koláč se sýrem:
Těsto rozválíme na kulatou placku a vměstnáme do formy na koláč a přehneme přes její okraj. Těsto propícháme vidličkou, přikryjeme alobalem a rovnoměrně zatížíme. Připravenou formu vložíme na půl hodiny do ledničky a mezitím si rozehřejeme troubu na 170 stupňů. Špenát omyjeme, vložíme do hrnce a asi tři minuty podusíme, poté slijeme a přebytečnou vodu vymačkáme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme a česnek rozmačkáme a osmažíme v pánvi na oleji. Vychlazené těsto vložíme do trouby a asi 15 minut pečeme, poté jej vyndáme, sundáme alobal a seřízneme okraj těsta přesně podél formy, pak ještě na 5 minut vrátíme. Pak po koláči rozprostřeme cibulovou směs po koláči. Nakrájíme špenát a také jím koláč posypeme. Nakonec špenát přesypeme sýrem, dle chuti osolíme a opepříme. V misce ušleháme vajíčka se smetanou a přelijeme jím špenátový koláč. Poté jej ještě vložíme zpět do trouby a necháme asi 30 minut péct dokud povrch nezezlátne.