400 g polohrubé mouky
| 200 g cukru krupice
| 250 g másla
| 2 žloutky
| 0,75 l mléka
| 2 vanilkové pudinky
| 250 g mletého máku
| špetka skořice
| 2 tlučené hřebíčky
| 3 lžíce strouhaného perníku
Postup přípravy receptu Šporkův makový koláč:
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku, kterou rozdělíme na dva díly. První díl drobenky rozprostřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Ze dvou žloutků, mléka, cukru a pudinků v prášku uvaříme pudink, do kterého vmícháme ještě za horka umletý mák, koření, strouhaný perník a sníh ze dvou bílků. Tuto hmotu rozetřeme na rozprostřenou drobenku a posypeme jí druhým dílem drobenky. Pečeme při 170°C.
Fotky receptu Šporkův makový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!