3 lžíce másla
| 1 lžíce sladké papriky
| 1 lžíce hladké mouky
| 250 ml rajčatového pyré
| sůl
| špetka cukru
| pepř
| 100 ml sladké 12% smetany
| 4 velká vejce
| pečivo k podávání
Postup přípravy receptu Srbská vajíčka:
1. Máslo rozehřejte ve větší pánvi se silným dnem. Zaprašte moukou a osmahněte; vmíchejte papriku a zalijte trochou studené vody. Přimíchejte pyré a povařte na hustou omáčku; trvá to tak čtvrt hodiny. Upravte chuť solí, pepřem a trochou cukru, nakonec vmíchejte smetanu.
2. Vajíčka povařte tři minuty nahniličko a vložte do omáčky trochu nakrojená, aby se s ní žloutek smísil. Podávejte s topinkami či bramborami.
Fotky receptu Srbská vajíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!