Použité suroviny receptu Srdíčka zeleného salátu se zálivkou:
4 lžíce zastudena lisovaného oleje, nejlépe avokádového nebo oříškového)
| 1 lžíci balzamikového octa
| hrubou mořskou sůl podle chuti
| 6 co nejpevnějších hlávkových nebo ledových salátů
| 50 g čerstvě naloupaných hoblinek parmazánu
Postup přípravy receptu Srdíčka zeleného salátu se zálivkou:
Olej, ocet a sůl spolu prošlehejte na zálivku. Samotný salát připravte až na místě.
Přeprava a servírování:
Saláty pečlivě omyjte a zbavte je vnějších ovadlých listů. Odstraňte i další, tmavě zelené vnější listy, ale nevyhazujte je, můžete je použít na zdobení mís. Srdíčka salátu ještě jednou dobře opláchněte pod tekoucí studenou vodou, zůstanou svěží a křupavá. Rozkrojte je na čtvrtky a ty zabalte do plastové krabičky s ledem, aby vydržely čerstvé i během přepravy. Zálivku a sýr zabalte odděleně do menších nádob (plastových nebo sklenic s víčkem). Na místě pak už salát jen rozdělte na talíře, přelijte zálivkou a posypte sýrem. Dobře se k němu hodí i čerstvé pečivo.
Fotky receptu Srdíčka zeleného salátu se zálivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!