Vložil: | Torta |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 135 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Starodávná pečená husa s jablky:
2,8-3,2 kg husa i s drůbky
| 2 hrnky strouhanky
| 1 na jemno posekaná cibule
| 2 lžíce sádla, nebo jinéhoho tuku
| 3 moučné brambory, nebo sladké brambory
| 1/2 lžičky šalvěje
| dle chuti: sůl a pepř
| 6-8 jablek
| 4 lžíce medu
Postup přípravy receptu Starodávná pečená husa s jablky:
Uvařit drůbky a krk bez kůže do měkka a nechat je vychladnout. Pokrájet je na drobno a přidat obrané maso z krku. V míse smíchat drůbky se strouhankou, cibulí, sádlem, šalvějí, solí a pepřem. Nadít tím kůži z krku a zašít ji. Očistit husu, oprat ji a osušit. Dobře ji osolit a opepřit zvenku a uvnitř, vložit ji do pekáče a podlít trochou vody. Přidat naditý krk. Péct vše v předem vyhřáté troubě na 190-200 °C asi 3 hodiny. Umýt jablka, zbavit je jadřinců, vydlábat trochu jejich střed a potžít je medem. Smíchat rozmačkané brambory se šalvějí, solí, trochou sádla z husy a pepřem a nadít tím jablka. Ke konci pečení husy přidat jablka do pekáče a upéct je. Husu naporcovat, poskládat na nahřátou servírovací mísu, obložit ji plátky nakrájeného krku zbaveného nití a nadívanými jablky. Ze šťávy odstranit skoro všechno sádlo (uschovat ho pro jiné účely) a šťávu podávat v omáčníku.
Fotky receptu Starodávná pečená husa s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!