Postup přípravy receptu Staropražská svatební mísa:
Očištěné zelí okmínujeme a dusíme doměkka. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně rozpustíme, osmahneme na ní drobně nakrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, provaříme, dochutíme solí, cukrem, feferonkami a přidáme do zelí. Do opláchnutého jemně mletého masa (z vepřové plece a hovězího) přidáme rozmíchané vejce, pepř, sůl, třený česnek, majoránku , cibulku, feferonky a prosátou strouhankou. Směs rozmícháme, připravíme 4 bochánky, které zabalíme do předem spařených zelných listů a upečeme v troubě. Při podávání na talíř naskládáme houskové a špekové knedlíky, doprostřed vložíme bochánek v zelném listu a pokládáme na něj debrecínské zelí s opečeným párkem politým zakysanou smetanou. Mezi knedlíky vložíme na pánvi opečené plátky z vepřové panenky a burgundské šunky podlité šťávou z výpeku.