Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 14.05. 2021
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Šťavnatá mandarinková bublanina

fotka Šťavnatá mandarinková bublanina
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 70 min
Hodnocení:  +++++++++_
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:

1 citron  | 250 g Hery  | 250 g cukru  | 1 vanilinový cukr  | 4 vejce  | 400 g polohrubé mouky  | 2 lžičky prášku do pečiva  | 2 malé mandarinkové kompoty

Postup přípravy receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:

Citron důkladně omyjeme pod proudem horké vody a osušíme ho. Ostrouháme veškerou kůru, citron rozpůlíme a vymačkáme všechnu šťávu. Do mísy dáme změklé a na kousky nakrájené máslo. Přidáme cukr i vanil. cukr a ostrouhanou citronovou kůru. Vyšleháme krém a potom do něj po jednom zašleháme celá vejce. Smísíme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. Slijeme mandarinky a necháme je v sítu okapat. Polovinu šťávy budeme používat, druhou část necháme vypít dětem. Asi třetinu ovoce nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a rozetřeme do krajů. Povrch uhladíme a rozložíme po něm zbývající mandarinky. Pečeme ve vyhřáté troubě (170-180 st.) asi 45-50 minut. Pokud povrch koláče příliš rychle tmavne, překryjeme ho alobalem a dopečeme. Hotovou bublaninu necháme mírně prochladnout. Smísíme mandarinkovou šťávu s citronovou. Povrch bublaniny lehce propícháme vidličkou a pokapeme šťávou. Počkáme, až se veškerá tekutina vsákne. Bublaninu necháme úplně vychladnout a potom ji posypeme moučkovým cukrem.




Fotky receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Šťavnatá mandarinková bublanina
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !