Použité suroviny receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:
1 citron
| 250 g Hery
| 250 g cukru
| 1 vanilinový cukr
| 4 vejce
| 400 g polohrubé mouky
| 2 lžičky prášku do pečiva
| 2 malé mandarinkové kompoty
Postup přípravy receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:
Citron důkladně omyjeme pod proudem horké vody a osušíme ho. Ostrouháme veškerou kůru, citron rozpůlíme a vymačkáme všechnu šťávu. Do mísy dáme změklé a na kousky nakrájené máslo. Přidáme cukr i vanil. cukr a ostrouhanou citronovou kůru. Vyšleháme krém a potom do něj po jednom zašleháme celá vejce. Smísíme mouku s práškem do pečiva a vymícháme hladké těsto. Slijeme mandarinky a necháme je v sítu okapat. Polovinu šťávy budeme používat, druhou část necháme vypít dětem. Asi třetinu ovoce nakrájíme na malé kousky a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáče a rozetřeme do krajů. Povrch uhladíme a rozložíme po něm zbývající mandarinky. Pečeme ve vyhřáté troubě (170-180 st.) asi 45-50 minut. Pokud povrch koláče příliš rychle tmavne, překryjeme ho alobalem a dopečeme. Hotovou bublaninu necháme mírně prochladnout. Smísíme mandarinkovou šťávu s citronovou. Povrch bublaniny lehce propícháme vidličkou a pokapeme šťávou. Počkáme, až se veškerá tekutina vsákne. Bublaninu necháme úplně vychladnout a potom ji posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Šťavnatá mandarinková bublanina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!