Postup přípravy receptu Šťavnaté bramborové koblihy:
Brambory oloupeme, omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vaříme asi 15 minut doměkka. Scedíme, 120 ml vody z brambor si dáme stranou. Brambory vidličkou jemně rozmačkáme. Odměřenou vodu z brambor nalijeme do velké mísy a necháme zchladnout, pak v ní rozpustíme droždí. K droždí přimícháme brambory, teplé mléko, olej, cukr, vejce a sůl. Postupně přidáváme mouku dokud nevznikne hladké těsto. Z těsta vytvarujeme bochánek. Mísu vymažeme olejem, těsto v ní několikrát obrátíme a necháme kynout asi 1hodinu. Jakmile těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu ho přemýcháme a ještě 30 minut necháme kynout. Po vykynutí na pomoučeném vále rozválíme těsto asi na půlcentimetrový plát, vykrajujeme kolečka a usmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Na papírové utěrce necháme koblihy okapat. Z moučkového cukru a vody umícháme řídkou polevu, kterou koblihy potřeme. Po zaschnutí můžeme koblihy nazdobit čokoládou.