Použité suroviny receptu Steaky na šalotkách, se žampióny na barevném pepři :
4 vyšší steaky ze svíčkové
| 2 lžíce oliv. oleje
| sůl a pepř
| 2 šalotky
| 1 lžíce másla
| 8 velkých žampiónů
| 2 lžíce barevného pepře
| 250 ml vývaru
| 100 ml šlehačky
| 1 lžíce brandy
Postup přípravy receptu Steaky na šalotkách, se žampióny na barevném pepři :
Hřbetem ruky steaky lehce naklepeme, pak je upravíme do původního tvaru. Osolíme je a opepříme. Ve větší pánvi rozehřejeme olej spolu s máslem. Steaky zvolna opékáme z každé strany asi 4 minuty. Ihned je vyjmeme z pánve a uchováváme teplé. Šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtky. Vše orestujeme ve výpeku v pánvi. Orestovanou žampiónovou směs s cibulkami podlijeme vývarem. Přidáme kuličky barevného pepře a asi 3 minuty podusíme. Šťávu zjemníme smetanou, dochutíme solí, brandy.
Fotky receptu Steaky na šalotkách, se žampióny na barevném pepři :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!