Postup přípravy receptu Štěrbák smažený v těstíčku:
Štěrbák očistíme, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rozebrané listy osušíme a nakrájíme asi na 5 cm dlouhé kousky. Z bílků ušleháme pevný sníh. Žloutky rozšleháme a vmícháme je do sněhu. Přimícháme sůl, mouku a kukuřičný škrob. Štěrbák protáhneme vaječným těstíčkem a dozlatova osmažíme v rozehřátém podzemnicovém oleji. Na první omáčku rozehřejeme pomerančovou štˇávu. Odstavíme ji za sporáku a vmícháme do ní lžičku podzemnicového oleje, mletou papriku, chilli koření a koriandrové lístky. Na druhou omáčku prohřejeme sojovou omáčku a přimícháme směs pěti koření s cukrem. Mícháme a prohříváme, až se cukr rozpustí. Omáčku ale nevaříme. Na třetí omáčku rozmícháme malinový ocet, sezamový olej, cukr a špetku soli. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Přidáme ji do omáčky. Všechny omáčky podáváme ke smaženému štěrbáku.