Postup přípravy receptu Středomořská zelenina :
Lilek nakrájíme na asi půlcentimetrová kolečka. Rozložíme, osolíme a necháme 30 minut vypotit (15 minut z každé strany). Mezitím rozpálíme troubu na cca 230°C a rajčata, cukety, cibuli, papriku a mozzarellu nakrájíme na kolečka. Cuketu dáme do misky a důkladně ji promícháme s jednou lžící pesta tak, aby byly pokryté všechny strany. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku slabě vytřeme olejem a v řadách skládáme zeleninu a sýr tak, aby se vrstvy překrývaly. Začneme řadou osušeného lilku, pokračujeme rajčaty, mozzarellou, cuketou s pestem, paprikou - až do vyčerpání surovin. Nakonec mezi zeleninu rovnoměrně zasuneme plátečky česneku a vše poměrně dost osolíme. Zbylý olej promícháme s druhou lžící pesta a pomocí štětce opatrně potřeme povrch zeleniny. Nakonec poklademe čerstvým tymiánem a dáme na 25 minut zapéct. Příloha-brambory.