Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Středomořský cizrnový salát:
1 červenou cibuli
| 1-2 čerstvé chilli papričky
| 2-3 zralá rajčata
| 300 g vařené nebo konzervované cizrny
| hrst lístků máty a bazalky, natrhaných
| 200 g rozdrobené fety či balkánského sýra
| Na zálivku:
| 100 g vařené nebo konzervované cizrny
| šťávu z 1 a 1/2 citronu
| 5 lžic extra panenského olivového oleje
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Středomořský cizrnový salát:
100 gramů vařené cizrny rozmixujte s citronovou šťávou a olivovým olejem, jemně osolte a opepřete. Získáte tak pikantní, hladkou, krémovou zálivku. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky nebo klínky, chilli papričky podélně rozkrojte a odstraňte semínka, rajčata také drobně nakrájejte. V míse smíchejte zbytek zcezené cizrny s ostatními surovinami, posypte rozdrobenou fetou a lístky bylinek. Podávejte buď zakapané zálivkou, nebo ji servírujte zvlášť, aby si každý posloužil podle chuti.
Fotky receptu Středomořský cizrnový salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!