Postup přípravy receptu Stříkané linecké rohlíčky:
Šleháme (utřeme) heru s moučkovým a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a do vyšlehaného přidat nahřátou! Mouku (mouka musí být opravdu nahřátá, jinak vám to nepůjde protlačit - dávám nahřát do mikrovlnky a nebojte se toho čím teplejší tím lepší). Naplnit sáček se zdobítkem (klasický co se používá když třeba zdobíte dort krémem) a na vymazaný plech (doporučuji spíš pečící papír) dělat rohlíčky (lehce se rozpečou). Péct klasicky jako cukroví, já dávám na 170 °C dorůžova. Opatrně sundávat z plechu, jsou křehké. Vychladlé plnit zavařeninou, nechat zatuhnout (třeba přes noc) a máčet konce v čokoládě.
Pozn.: těsto je hodně tuhé proto tu mouku opravdu nahřejte. Těsto v plnícím sáčku si přitlačuji nahoře a dole se s tím už tolik nenadřu- musíte pracovat rychle jak mouka stydne i těsto víc tuhne. Pokud vám těsto nejde protlačovat klidně to hoďte do mlýnku a protlačujte skrz něj.