Postup přípravy receptu Sváteční perníčky:
Na těsto vyšleháme krupicový cukr se 4 celými vejci do pěny. Přidáme rozpuštěný tuk, med, kávu, skořici a jedlou sodu. Přidáme část mouky a těsto přendáme na vál, kde se zbytkem mouky vypracujeme těsto.
Hotové těsto dáme do igelitu na 1 - 2 dny, necháme zaležet zabalené v utěrce nejlépe pod polštářem, ne v lednici. Ale je možné dělat perníky i ihned.
Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme formičkami na plech, který jsme předem vyložili pečícím papírem. Upečeme ve vyhřáté troubě a poté je ihned potíráme vyšlehaným vajíčkem. Perníčky nabudou a neroztékají se.
Sváteční perníčky zdobíme polevou, kterou našleháme vařečkou z jemně prosátého cukru, lžičky octu a bílku. Nešleháme metličkou, poleva by se nám lámala a opadávala.
Fotky receptu Sváteční perníčky:
Fotky vložil: monkee,mikejla,piskotik,Torta