Postup přípravy receptu Švestkový koláč s glazurou:
Máslo rozpustíme, vsypeme do něj nahrubo rozdrcené sušenky a důkladně promícháme. Hmotu přesuneme do formy a pečlivě upěchujeme obrácenou lžící. Pomazánkové máslo smícháme s cukrem dohladka, přimícháme vanilku, postupně všechna vejce a smetanu. Směs nalijeme na těsto a pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 50 minut tak, aby se okraje těsta zpevnily a střed se ještě trochu chvěl (asi jako želé - ztuhne až při chladnutí). Rozpůlené švestky naskládáme řeznou plochou dolů do zapékací mísy, posypeme 2 lžícemi cukru a dáme do trouby, aby se posledních 10 minut pekly společně s koláčem. Švestky by měly zkřehnout, ale zůstat pevné. Koláč i švestky necháme vychladnout. Pak korpus opatrně vyjmeme z formy a přemístíme na servírovací talíř. Poklademe pečenými švestkami a pokapeme šťávou z nich.