Postup přípravy receptu Švestkový koláč tety Cilky:
Lžíci cukru rozmícháme ve vlažném mléce, přidáme lžičku mouky a droždí a necháme 5 minut vzejít. Potom do mísy prosijeme mouku, přidáme muškát, špetku soli a nastrouhanou citrónovou kůru. Citron předem pečlivě omyjeme a osušíme. Změklé máslo, cukr a žloutky ušleháme a přidáme k mouce. Vlijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které posypeme trochou mouky, přikryjeme utěrkou a necháme v teple kynout asi hodinu. Těsto rozložíme na pomaštěný plech, povrch poklademe půlkami švestek řeznou stranou nahoru, posypeme je mandlovými lupínky a drobenkou, kterou připravíme ze 3 lžic mouky, 2 lžic pískového cukru a lžíce másla. Pečeme při 180 °C asi půl hodiny.
Koláč necháme vychladnout, pocukrujeme a krájíme na porce.