Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Svíčková hovězí pečeně

fotka Svíčková hovězí pečeně
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 32

Použité suroviny receptu Svíčková hovězí pečeně:

400 g hovězí svíčkové  | 60 g slaniny  | 40 g cibule  | 100 g kořenové zeleniny  | 1/2 citronu  | 60 g polohrubé mouky  | 2 dl kyselé smetany  | 1 dl mléka  | 10 g cukru  | 40 g másla  | 1 lžice hořčice  |  ocet  | 5 zrnek celého pepře  |  nové koření  | 1 bobkový list  |  tymián  |  sůl

Postup přípravy receptu Svíčková hovězí pečeně:

Slaninu zbavíme kůže nakrájíme na proužky, maso opláchneme ve studené vodě a osušíme čistou utěrkou. Potom v něm prořízneme kapsičky a špičkou nože do nich zasuneme proužky slaniny.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu očistíme, opláchneme ve studené vodě a rovněž nakrájíme na kolečka.
Dno kastrolu potřeme rozpuštněným máslem a rozložíme na ně nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, tymián, nové koření a celý pepř. Na zeleninu vložíme maso protažené slaninou a polijeme zbytkem rozpuštěného másla. Dáme do chladu a jeden až tři dny necháme rozležet.
Rozleželé maso se zeleninou dáme s kastrolem na plotnu, osolíme a necháme osmahnout. Potom podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru z kostí. Přidáme citrón omytý ve vlažné vodě a nakrájený na plátky, přiklopíme pokličkou a dusíme.
Během dušení maso přeléváme vydušenou šťávou a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou.
Měkké maso vyjmeme a po zchladnutí nakrájíme přes vlákno na porce. Šťávu zalijeme mlékem s předem rozkvedlanou moukou, zamícháme a dobře povaříme. Povařenou omáčku přecedíme a zeleninu zbavenou koření rozmixujeme. Nakonec přidáme smetanu, hořčici, podle chuti přisladíme, přisolíme, přikyselíme, necháme přejít varem a přelijeme přes porce masa.
Podáváme s houskovým knedlíkem. Můžeme doplnit brusinkovým nebo rybízovým kompotem.


Fotky receptu Svíčková hovězí pečeně:

Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Svíčková hovězí pečeně
Fotky vložil: piskotik,MichelePrg,delfi,Vikitorie,BADAČA 
Hodnocení receptu Svíčková hovězí pečeně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles