Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Svlečené kuře:
1 celé kuře nebo 4 - 5 stehen
| 100 g (i víc, je tam moc dobrá) anglické slaniny
| 12 stroužků česneku
| šlehačka
| olej
| sůl
Postup přípravy receptu Svlečené kuře:
Kuře rozdělíme na malé kousky (stehýnka alespoň v kloubech) a svlečeme z kůže. Na pekáček dáme lžíci oleje, rozložíme polovinu anglické slaniny, na ni jemně osolené kousky kuřecího masa bez kůže, mezi ně nasypat na plátky nakrájený česnek (nebojte se množství, není tam skoro znát). Přikrýt zbytkem anglické slaniny a dát péci. Podlévat jen velice nepatrně, skoro vůbec. Cca po 50-ti minutách pečení zalít jednou šlehačkou a nechat tak asi 10 minut péct dál. Šlehačka musí chytit takový béžový odstín.
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými noky.
Fotky receptu Svlečené kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!