Postup přípravy receptu Švýcarské knedlíky:
Slaninu a maso nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibuli a omytou petrželku jemně usekáme. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle na vál. Přidáme mouku, žloutky, strouhaný muškátový oříšek, kousíček Hery, sůl, pepř, vypracujeme pevné těsto, z těsta vytvarujeme válec, zabalíme do průhledné folie a necháme 20-30 minut odpočinout. Na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme slaninu, maso, krátce opečeme, vmícháme petrželku, vezmeme z ohně a ochutíme solí a pepřem. Těsto vybalíme z folie, rozkrájíme na 1 1/2 cm silné plátky, na vále rozmáčkneme rukou na placičky, lžičkou usadíme náplň, zabalíme a vytvarujeme knedlíky. Knedlíky vaříme v osolené vodě 15-20 minut, vybereme děrovanou sběračkou, rozložíme na papírem vyložený plech, posypeme strouhaným sýrem, zapečeme v troubě dozlatova. Mezitím usekáme oloupanou cibuli, obalíme v mouce a usmažíme v dostatečném množství oleje dozlatova. Knedlíky vyjmeme z trouby, rozložíme na talíře, posypeme cibulkou a ihned podáváme s jakýmkoliv salátem.