Vložil: | Veroka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Švýcarské zapečené kotlety:
6 vepřových kotlet
| 1,5 dl mléka
| 1 vejce
| 1 lžička hladké mouky
| 100 g uzeného sýra
| 1 cibule
| sůl
| pepř
| olej
Postup přípravy receptu Švýcarské zapečené kotlety:
Kotlety naklepeme, nařízneme, osolíme, opepříme a po obou stranách osmahneme. Vyjmeme je a dáme na teplo. Do zbytku oleje vložíme nadrobno nakrájenou cibuli a lehce ji osmahneme. Tuk i s cibulí vlijeme do pekáče na něj rozložíme opečené kotlety, mírně je podlijeme, dáme do horké trouby a pod vrchním dílem pekáče zapékáme. Po chvíli maso zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce a mouku s trochou soli. Povrch posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a pokrm ještě asi 20 minut zapékáme v hodně horké troubě.
Jako příloha jsou buď hranolky nebo brambory.
Fotky receptu Švýcarské zapečené kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!