Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.01. 2025
Dnes má svátek Milena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Švýcarský sýrový nákyp

fotka Švýcarský sýrový nákyp
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 55 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Švýcarský sýrový nákyp:

120 g tvrdého sýra  | 50 g másla  | 30 g hladké mouky  | 250 ml mléka  | 4 ks vejce  |  mletý pepř  | lžička soli  |  petrželová nať  |  rajčata  |  pórek  |  tuk na vymazání

Postup přípravy receptu Švýcarský sýrový nákyp:

Máslo necháme rozpustit, přisypeme hladkou mouku a při mírné teplotě mícháme, až vznikne světlá jíška. Tu zalijeme mlékem, rozšleháme a krátce povaříme. Potom necháme tuto omáčku vychladnout, do vychladlé dáme žloutky, sůl, pepř a asi 100 g nastrouhaného sýra. Ušleháme sníh z bílků a vmícháme ho do směsi. Nakonec přisypeme nasekanou petrželovou nať a vše promícháme.
Formu na pečení vymažeme tukem a směs do ní nalijeme. Pak vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 - 30 minut, až nákyp naskočí a ztuhne. Před dopečením přidáme zbylý sýr a ještě zapečeme. Až sýr na povrchu zezlátne, je nákyp hotový. Ozdobíme kousky rajčat a nakrájeným pórkem a podáváme s pečivem či různě upravenými bramborami.



Fotky receptu Švýcarský sýrový nákyp:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Švýcarský sýrový nákyp
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !