Použité suroviny receptu Sýrem plněné žampiony s omáčkou:
400 g žampionů
| 100 g strouhaného tvrdého sýra
| 50 g másla
| dle chuti: mletý bílý pepř a sůl
| 2-3 vejce
| dle potřeby: hladká mouka na obalení
| dle potřeby: strouhanka na obalení
| dle potřeby: olej na smažení
| 4 lžíce jemného kečupu
| 100 ml červeného vína
Postup přípravy receptu Sýrem plněné žampiony s omáčkou:
Žampiony dobře očistíme, hlavičky oddělíme od nožiček, vše opláchneme a opatrně osušíme. Nastrouhaný tvrdý sýr promícháme se změklým máslem a ochutíme bílým pepřem i solí. Sýrovou hmotou naplníme žampionové hlavičky, které následně obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V hlubší pánvi rozpálíme dostatečné množství oleje a obalené žampiony osmažíme ze všech stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírovou utěrku, která odsaje tuk. Žampionové nožičky nasekáme nadrobno a osmahneme je v jiné pánvi na dvou lžících oleje. Přimícháme kečup a červené víno. Podle chuti osolíme. Omáčku krátce povaříme a podáváme ke smaženým žampionům. Na talíři každou porci ozdobíme salátovými listy (např. kudrnatými lístky salátu friseé) a jako přílohu servírujeme libovolně upravené brambory.
Fotky receptu Sýrem plněné žampiony s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!