Použité suroviny receptu Sýrová terina v pórkové košilce:
3 plátky bílé želatiny
| 1 velký pórek
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 zelená paprika
| 1 červená paprika
| 3 rajčata
| 1 svazek bazalky
| 250 g lučiny
| 400 g nivy
Postup přípravy receptu Sýrová terina v pórkové košilce:
Namočíme želatinu. Pórek opatrně rozdělíme na jednotlivé listy a omyjeme. Přelijeme vřelou osolenou vodou a 3 minuty vaříme. Vodu slijeme, listy rozložíme a necháme je oschnout.
Podlouhlou formu vyložíme kuchyňskou fólií. Formou napříč položíme listy pórku. Okraje necháme přečnívat.
Očistíme a omyjeme papriky s rajčaty. Obojí nakrájíme na malé kostičky. Otrháme lístky bazalky a nasekáme je. Oba sýry utřeme společně s bylinkami. Osolíme a opepříme. Zalijeme připravenou želatinou, přidáme pokrájenou zeleninu a vše promícháme.
Sýrovou směsí naplníme formu. Navrch přehneme přečnívající lístky pórku a uložíme do chladničky. Zde necháme alespoň 12 hodin tuhnout. Hotové vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
Fotky receptu Sýrová terina v pórkové košilce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!