Použité suroviny receptu Sýrová žemlovka s rajčaty:
asi 175 g pečiva
| 100 g čedaru
| 3 vejce
| 450 ml mléka
| 1/2 lžičky hořčice
| 1/2 lžičky mleté sladké papriky
| 2 rajčata
| sůl
| pepř
| tuk na vymazání zapékací mísy
Postup přípravy receptu Sýrová žemlovka s rajčaty:
Formu si vymažeme tukem. Pečivo si nakrájíme a s kousky sýra střídavě naskládáme do formy. Mezitím si zapneme troubu na (200), horkovzdušná stačí 180. Do nádobky si rozklepneme vejce a rozšleháme je vidličkou. Přidáme mléko s hořčicí, solí a pepřem. Pomalu touto směsí zalijeme nakrájené pečivo se sýrem. Všechny kousky by měly být pokryty. Necháme žemlovku, tak 5 minut odstát. Potom posypeme povrch paprikou a na povrchu rozložíme nakrájená rajčata na tenké plátky. Žemlovku pečeme asi tak 30-35 min. Až zezlátne a sýr začne tvořít puchýřky.
Fotky receptu Sýrová žemlovka s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!