Postup přípravy receptu Sýrové hrozny na ledovém salátu:
1. Sýr nakrájíme na stejnoměrně velké kostky. Ledový salát rozebereme na lísty. Omyjeme je pod tekoucí studenou vodou, otřepeme dosucha a natrháme na sousta.
2. Bobule vína otrháme z hroznu, omyjeme je, necháme okapat a rozpůlíme. Špičatým nožem odstraníme z dužiny jadérka.
3. Z oleje a octa umícháme marinádu a ochutíme ji mořskou solí, pepřem a trochou tekutého sladidla.
4. Ledový salát upravíme na talíře. Smícháme kostky sýra a rozpůlené bobule vína, dáme na salát a pokapeme dresinkem. K pokrmu chutná bílé i celozrnné pečivo. Salát získá na chuti, jestliže jej posypeme sekanými ořechy.
Místo ementálského sýra můžete použít eidam.