100 g brambor
| 100 g strouhanky z bílého pečiva
| 145 g strouhaného sýra typu Lancashire nebo Caerphilly
| 1 malý pórek nakrájený najemno
| 1/2 lžičky nasekané čerstvé petrželky
| sůl a pepř
| špetka kájenského pepře
| 1 středně velké vejce
| 2 bílky
| 4 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Sýrové klobásky:
Brambory vaříme v osolené vodě asi 15-20 minut doměka. Dobře okapané brambory rozmačkáme a necháme 15 min. vychladnout. Poté je smícháme s polovinou strouhanky a se sýrem, pórkem, šalvějí a petrželkou. Dochutíme solí a oběma druhy pepře. Spojíme pomocí bílků. Vytvarujeme 12 klobás, které zakryté odložíme na 1 hod do chladničky.
Mouku prosejme a ušleháme celé vejce. Klobásy obalíme v mouce, ve vejci a ve zbylé strouhance. Ve velké pánvi rozehřejeme půlcentimetrovou vrstvu oleje a osmažíme polovinu klobásek, když zhnědnou, obrátíme je. Osušíme je ubrouskem a udržujeme v teple. Stejně postupujeme se všemi klobáskami.
Fotky receptu Sýrové klobásky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!