Postup přípravy receptu Sýrové knedlíčky s česnekem:
Selský chléb nakrájíme na kostičky. Mléko zahřejeme a zalijeme jím chléb. Necháme asi 10 minut odstát, až se mléko vsákne. Brambory oloupeme a nastrouháme je najemno. Medvědí česnek očistíme, opereme a vodu setřepeme. Několik stonků odložíme stranou na zdobení, zbytek nahrubo posekáme.
Nastrouhané brambory, medvědí česnek, vejce a mouku smícháme s chlebovou hmotou. Poté vmícháme strouhaný sýr. Tuk na fritování rozehřejeme na 175 °C. Navlhčenýma rukama tvarujeme menší knedlíčky, které postupně vkládáme do horkého tuku a fritujeme dokřupava asi 1-2 minuty. Dbáme na to, aby se knedlíčky nepřilepily na dno pánve či hrnce. Knedlíčky necháme okapat na kuchyňském papíře a ihned podávám. Dozdobíme je zbylým medvědím česnekem.