Postup přípravy receptu Sýrové omelety s celerem:
Celer rozebereme a omyjeme. Nať dáme stranou a řapíky nakrájíme na kousky asi půl cm silné, vložíme do vroucí osolené vody a krátce povaříme, aby zůstaly svěže zelené. Vyjmeme je a propláchneme studenou vodou. Vývar z mražené zeleniny přivedeme opět do varu, a pak scedíme. Mouku mírně nasucho opražíme, zalijeme trošinkou zchladlého zeleninového vývaru a dobře vyšleháme do husté omáčky. Za stálého míchání asi 8 minut. Povaříme, přidáme zakysanou smetanu. Touto omáčkou spojíme uvařenou zeleninu, do které přidáme odkapaný řapíkatý celer. Vychlazená vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky jemně přisolíme a ušleháme z nich hustý sníh. Opatrně vmícháme – již nešleháme – připravené žloutky a lžíci škrobové moučky. Nakonec přidáme nastrouhaný sýr. Vaječnou hmotu rozdělíme na dvě teflonové pánve, stejnoměrně rozetřeme po celé ploše a pečeme pod pokličkou, nebo je deset až dvanáct minut dozlatova po jedné straně pečeme v troubě. Potom omelety přendáme na talíř, naplníme teplou zeleninou a rozdělíme na čtyři porce. Podáváme je přizdobené libovolnou zeleninou, případně nudličkami sýra a zeleninovými natěmi.