Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Sýrové špízy na malinovém protlaku

fotka Sýrové špízy na malinovém protlaku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 50 min
Hodnocení:  ++++++-___
Počet hodnocení: 26

Použité suroviny receptu Sýrové špízy na malinovém protlaku:

250 g malin  | 250 g jahod  | 0,25 l suchého ryzlinku  | 1 žloutek  | 1 špetka soli  | 175 g hladké mouky  | 1 bílek  | 4 meruňky  | 2 měkké hrušky  | 250 g máslového sýra  | dle potřeby: máslo  | 100 g moučkového cukru  | 2 lžíce zakysané smetany  | 1 lžíce citrónové kůry

Postup přípravy receptu Sýrové špízy na malinovém protlaku:

Z bílého vína, žloutku, soli a mouky vymícháme těstíčko, které necháme hodinku odpočívat. Poté do něj vmícháme sníh z bílku. Ovoce omyjeme a očistíme, nakrájíme na měsíčky a sýr na kostičky. Ty pak protáhneme těstíčkem a na horkém tuku je osmažíme dozlatova, aby byly křupavé. Ještě horké kousky sýry napisujeme spolu s kousky meruněk, jahodami a kousky hrušek na jehlice.
Maliny smícháme s cukrem, rozmačkáme je na kaši a prolisujeme. Hotový malinový protlak dáváme na každý talířek, ozdobíme kapičkami smetany. Tyto kapičky pak pomocí párátka na každém talířku protahujeme do podoby srdíčka. Položíme na každý protlak jeden špíz a ozdobíme citrónovou kůrou.


Fotky receptu Sýrové špízy na malinovém protlaku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Sýrové špízy na malinovém protlaku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !