200 g ementálu
| 4 lžíce másla
| 6 vajec
| 250 ml mléka
| 3 lžíce hladké mouky
| sůl
| špetka bílého pepře
| tuk a mouka do zapékacích mističek
| bylinky na ozdobení
Postup přípravy receptu Sýrové suflé z ementálu:
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Sýr nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh. V kastrole rozpustíme při mírné teplotě 3 lžíce másla a do rozpuštěného tuku postupně vmícháme 3 lžíce hladké mouky. Kastrol stáhneme z plotýnky a do hmoty zapracujeme žloutky a nastrouhaný sýr. Osolíme a dochutíme špetkou bílého pepře. Do připravené směsi nakonec přilijeme studené mléko, promícháme, nádobu dáme znovu na sporák a mícháme do zhoustnutí. Potom směs opět odstavíme a vmícháme do ní ušlehaný sníh z bílků. Směsí naplníme vymazané a moukou vysypané mističky. Suflé zapékáme ve středně teplé troubě po dobu přibližně 15 minut. Ke konci pečení teplotu zvýšíme, aby povrch získal krásně zlatavou barvu.
Fotky receptu Sýrové suflé z ementálu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!