Postup přípravy receptu Sýrové těstoviny se sójou:
Vrtulky uvaříme v osolené a petrželkou ochucené vodě, přidáme i pár kapek olivového oleje. Řídíme se návodem na obalu. Těstoviny scedíme a necháme okapat.
Během vaření těstovin zvládneme připravit i sójové nudličky. Ty vložíme do vroucí vody ochucené kostkou bylinkového bujónu. Scedíme a na sítku ze sóji vymačkáme přebytečnou vodu.
Eidam a nivu nastrouháme zvlášť na jemném struhadle. Eidam promícháme se sušenou pažitkou, aby sýr získal barvu a trochu vitamínů.
V míse promícháme ještě teplé těstoviny se sójou a začneme dochucovat. Přmícháme bazalku, oregano, sušený tymián, kuličky barevného pepře, trochu osolíme. Důkladně promícháme a trochu barevného pepře ještě nadrtíme - přidáme do mísy a trochu si odložíme na konečné dozdobení. Koření používáme ve větším množství, aby kořeněná chuť v pokrmu převládla. Nakonec doplníme asi o 5 lžiček smetany.
Těstoviny se sójou dáme na připravený předehřátý talíř, střídavě posypeme strouhaným eidamem a nivou (sýrem nešetříme) a nakonec posypeme nadrceným pepřem a mandlovými plátky. Ihned podáváme.