Použité suroviny receptu Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou:
3 plátky želatiny
| 150 g kozího sýra
| 400 g zakysané smetany
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 lžička medu
| 120 g mraženého špenátu
| 1 hruška
| 130 ml polosuchého bílého vína
| 1 hřebíček
| 1/2 kusu skořice
| 1 šalotka
| 250 ml slepičího vývaru
| 350 ml smetany ke šlehání
| dle chuti: citronová šťáva
| dle chuti: směs zelených bylinek
Postup přípravy receptu Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou:
1. Želatinu namočíme a rozpustíme. Sýr rozmixujeme se zakysanou smetanou. Osolíme a opepříme. Vmícháme želatinu a med. Špenát rozmixujeme a smícháme se čtvrtinou sýrového krému. Formu vyložíme fólií. Na dno navršíme 1/3 sýrového krému, na to špenátový krém a nahoře upravíme zbylý sýrový krém. Dáme na 2 hod. chladit.
2. Oloupanou hrušku nakrájíme na plátky. Povaříme ve 100 ml vína s hřebíčkem a skořicí.
3. Svaříme 30 ml vína s posekanou šalotkou na polovinu. Přilijeme vývar a znovu svaříme. Vmícháme 250 ml smetany a necháme vychladnout. 100 ml smetany ušleháme, vmícháme s nasekanými bylinkami do vývaru, osolíme a ochutíme citronem.
Podáváme s hruškou a omáčkou.
Fotky receptu Sýrový dezert s bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!