Postup přípravy receptu Sýrový dortík s hroznovým vínem:
Nivu rozmačkáme vidličkou se sýrem Mascarpone, zalijeme brandy a necháme 15 minut odležet v chladničce. Lučinu utřeme na hladký krém. Arch papíru na pečení zmačkáme, namočíme, opět rozložíme a pak jím vyložíme malou dortovou formu na pečení. Na dno formy položíme plátky goudy, potřeme je nivou ochucenou brandy, zasypeme vrstvou rozpůlených kuliček hroznového vína, na ně položíme plátky eidamu, naneseme vrstvu lučiny a opět vrstvu hroznů. Takto opakujeme až do vypotřebování všech surovin (několik kuliček vína si necháme na ozdobení). Formu přikryjeme alobalem, zatížíme a uložíme na 2 hodiny do chladničky. Pak alobal odstraníme, povrch ozdobíme hroznovým vínem a podáváme nakrájené jako dort, doplněné ohřátou bagetou.