Vložil: | Martinna |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Sýrový nákyp (ramequin) ze Švýcarska:
3 pl rostlinného oleje
| 12 krajíčků toastového chleba
| 200 g sladké smetany
| 1,4 kl soli
| špetka pálivé papriky
| 1,2 l mléka
| 4 vejce
| 200 g strouhaného sýra (ementálu nebo goudy)
| trochu strouhaného muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Sýrový nákyp (ramequin) ze Švýcarska:
Velkou zapékací formu nebo hlubší plech vymažte olejem (použijte maslovačku) a troubu předehřejte na 200°C. Mléko nalijte do misky a krajíčky toastového chleba v něm jeden po druhém krátce napočte. Pak je naskládejte do nákypové formy šikmo na sebe, jako střešní tašky.Do zbylého mléka přidejte vejce a smetanu a dobře rozšlehejte metlou. Přisypte nastrouhaný sýr, osolte, ochuťte muškátovým oříškem a špetkou papriky a dobře promíchejte metlou. Směs nalijte na krajíčky chleba, přikryjte formu alobalem a dejte péct do předehřáté trouby. Po 20 minutách pečení alobal sundejte a pečte ještě 10 minut dozlatova.
TIP: Sýrový nákyp podávejte horký. Výborně se k němu hodí LEDOVÝ SALÁT SE ŽOFIINOU SPECIÁLNÍ ZÁLIVKOU (recept na ni je taky na chytré ženě)
Fotky receptu Sýrový nákyp (ramequin) ze Švýcarska:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!