Použité suroviny receptu Sýrový salát s javorovým jogurtem :
100 g pevného sýra typu ementál
| 100 g suššího tvrdého sýra typu čedar
| 100 g plísňového sýra typu rokfór
| 100 g sýra s bílou plísní typu camembert
| NA ZÁLIVKU
| 200 g bílého jogurtu, zbaveného přebytečné syrovatky
| 50 ml javorového sirupu
| sůl a pepř na dochucení
| hrst sekaných vlašských ořechů
| pečivo nebo slané krekry k podávání
Postup přípravy receptu Sýrový salát s javorovým jogurtem :
1. Cedník vyložte čistou utěrkou a nechte v ní odkapat jogurt, aby získal pevnější konzistenci. (Počítejte s tím, že se jeho objem o třetinu až polovinu zmenší.) Pak ho prošlehejte s javorovým sirupem, drcenými ořechy a opatrně ochuťte solí a pepřem.
2. Sýry nakrájejte na proužky, kostky nebo špalíčky. Podávejte s ochuceným jogurtem k namáčení a s pečivem nebo krekry.
Fotky receptu Sýrový salát s javorovým jogurtem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!