Použité suroviny receptu Sytý salát se steakem a bramborami:
600 g mražených amerických brambor
| trocha olivového oleje
| 2 plátky svíčkové, dohromady o váze kolem 350 g
| hrst listového salátu
| sůl a pepř, čerstvě mletý
| 6 lžic medovo-hořčičného dresinku (viz níže)
Postup přípravy receptu Sytý salát se steakem a bramborami:
1. Upečte brambory
Velký pekáč pokryjte pečicím papírem a pokapejte olejem. Rozložte na něj mražené brambory a upečte je podle návodu na obalu dokřupava a dozlatova.
2. Opečte steaky
Mezitím rozpalte na pánvi lžíci oleje a opečte maso; stačí dvě až tři minuty po každé straně. Sundejte z pánve a nechte pár minut chladnout. Potom plátky svíčkové nakrájejte na tenké proužky.
3. Dejte to dohromady
Upečené brambory podle chuti osolte a opepřete. Salátové listy omyjte, natrhejte na menší kusy a v míse je promíchejte se čtyřmi lžícemi medovo-hořčičné zálivky. Potom salát rozdělte do čtyř talířů, na ně vysypte nejprve porci brambor a pak proužky svíčkové. Pokapejte zbylým dresinkem a okamžitě podávejte.
Medovo-hořčičný dresink
Domácí zálivku si připravíte za pár vteřin: smíchejte tři lžíce medu se stejným množstvím kvalitní hořčice (nejlépe dijonské). Podle chuti přidejte trochu soli, citronové šťávy a olivový olej.
Fotky receptu Sytý salát se steakem a bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!