Použité suroviny receptu Sytý salát z tuňáka a fazolí:
500 g neloup. nových brambor
| 4 lžíce oliv. oleje
| lžíci citr. šťávy
| půl lžičky mletého chilli
| stroužek jemně rozdrceného česneku
| 400 g bílých fazolí z konzervy bez nálevu
| 1 malou jemně nakráj. cibuli
| hrst nasekané petržele
| 200 g konzervu tuňáka ve vlastní šťávě bez nálevu
| hrst salátových listů na ozdobu
| trochu oliv. oleje
Postup přípravy receptu Sytý salát z tuňáka a fazolí:
1. připravte si všechno dopředu: uveďte do varu vodu v konvici a zalijte jí brambory. Povařte je doměkka (asi 15 minut, záleží na velikosti). Na zálivku prošlehejte olej s citronovou šťávou, chilli a česnekem – můžete to udělat přímo v míse, ve které budete salát podávat. Přidejte fazole, cibuli a petrželku. Promíchejte.
2. brambory sceďte, překrojte podélně na polovinu, vložte je do mísy a smíchejte s ostatními surovinami. Potom přidejte kousky tuňáka a lehce promíchejte, aby se maso příliš nerozdrobilo. Ozdobte salátovými listy a lehce zakápněte olivovým olejem.
Fotky receptu Sytý salát z tuňáka a fazolí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!