Postup přípravy receptu Tajemný vepřový steak se šunkou:
Maso naklepeme, na 3-4 místech nařízneme, aby se při smažení nekroutilo, a po obou stranách osolíme. Česnek nastrouháme na nejmenších otvorech struhadla nebo nakrájíme (nasekáme) nadrobno či rozetřeme. Vrchní část naklepaných a osolených kotlet pomažeme hořčicí a česnekem. Pokud se přikloníme k česneku nakrájenému na kousky, raději ho před namazáním na maso předem rozmícháme v hořčici a až touto směsí kotlety natíráme. Na plátky masa potřené po jedné straně hořčicí a česnekem položíme plátek šunky nebo salámu, a vůbec nevadí, když je plátek větší než maso. Raději ve hlubokém talíři rozmícháme vejce s trochou vody (mléka), protáhneme jím maso se šunkou po obou stranách (nejlépe za pomocí dvou vidliček, tak budeme kotlety se šunkou obracet i při smažení) a klademe na rozpálený olej - nejdříve šunkou navrch, po 3-4 minutách obrátíme na šunku, smažíme zase 3-4 minuly obrátíme zpět, během pár vteřin prohřejeme a klademe na nahřátý talíř (uvedené časy smažení bereme jako orientační). Příloha - nejlepší jsou bramborové hranolky či bramborová kaše. Výpeky z masa a z vajíčka z pánve, na které jsme kotlety smažili, klademe na šunku. Dále můžeme podávat hlávkový salát, nakládané okurky, různé zeleninové či ovocné saláty. Pokud podáváme hranolky, je možná i tatarská omáčka.