Postup přípravy receptu Taliáno:
Hovězí plátky opereme, osušíme, na obvodu několikrát nařízneme (aby se nezkroutily), posolíme a opepříme a teprve potom mírně naklepeme, potřeme plnotučnou hořticí. Vložíme na zpěněnou cibulku se slaninou, opečeme z obou stran, poté mírně podlijeme a dusíme do měkka (cca 50 minut), občas mírně dolijeme vodou (máme-li třeba i vývarem). Když je maso měkké teprve přilijeme lák z okurek, přidáme na drobné kostičky nakrájenou šunku, vajíčka a okurky. Již nevaříme. Vznikne omáčka řídký sós, který je zahuštěn pouze vajíčky, okurkami a šunkou. Podáváme s knedlíkem či rýží. Jídlo je chuťově vhodným osvěžením v parných letních dnech! Je to jakási obdoba španělských ptáčků, jen s tím rozdílem, že ptáčky nemusíte rolovat a spínat párátky, či šít! Tento recept jsem pojmenovala "taliáno", když se mi jednou nepovedly klasické španělské ptáčky a některé se mi vysypaly do omáčky. Po ujištění manžela a dětí, že je to takto výborné, již ptáčky nezamotávám, ale dělám tímto způsobem.