500 g nových brambor
| sůl
| 200 g cukrového hrášku
| 2 svazky jarní cibulky
| 50 ml olivového oleje
Postup přípravy receptu Talíř plný zeleniny:
1. Nové brambory nejprve pečlivě oloupeme a pak je nakrájíme na kolečka silná přibližně jeden centimetr. Nakonec je dáme vařit do osolené vody.
2. Cukrový hrášek očistíme a pořádně opláchneme. V malém kastrůlku přivedeme k varu osolenou vodu. Vložíme do ní hrášek a krátce ho povaříme. Potom scedíme brambory, ale necháme je přiklopené, aby nevychladly.
3. Čerstvou jarní cibulku dobře očistíme, odkrojíme z ní kořínky a zaschlé konce natí a pořádně ji pláchneme. Poté ji podélně rozřízneme na polovinu. Na pánvi nezitím rozpálíme olej a cibulky na něm zhruba opečeme. Přitom je nezapomeneme osolit.
4. Na předem připraveném talíře rozdělíme uvařené brambory, přidáme k nim hrášek a opečenou cibulku. Potom všechno lehce přelijeme olejem. Na závěr tuhle zeleninovou pochoutku posypeme podle chuti sekanými bilinkami a už je můžeme podávát na stůl.
Fotky receptu Talíř plný zeleniny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!