Postup přípravy receptu Tamango maki - japonská rolovaná omeleta se špenátem:
Příprava špenátové náplně
Do většího hrnce dáme vařit dostatečné množství vody. Čerstvý špenát důkladně propláchneme vodou, odstraníme povadlé listy a odštípneme stonky. Zmrazený špenát necháme částečně povolit. Špenát vložíme do vroucí vody a jednu minutu povaříme. Potom ho slijeme do síta, vytřepeme vodu, ochladíme proudem studené vody a necháme vychladnout. Nakonec důkladně vymačkáme všechnu vodu a špenát smícháme s jednou lžící sójové omáčky a podle chuti se 100 ml vína.
Příprava omelety
Vejce zlehka promícháme se zbytkem sójové omáčky, cukrem, rybím vývarem a 100 ml rýžového vína. Zahřejeme pánev a nalijeme na ni trochu oleje. Přidáme 1/4 celkového množství vaječné míšeniny a necháme ji na pánvi při střední teplotě ztuhnout. Omeleta by měla zůstat na povrchu lehce vlhká. Pak ji přesuneme na vál a zbytek vaječné směsi upravíme ve třech dávkách stejným způsobem.
Naplnění a srolování omelety:
Špenát rozdělíme na čtyři porce a z každé utvoříme na omeletě podlouhlý váleček. Pak omeletu srolujeme, zabalíme do potravinové fólie a necháme úplně vychladnout. Před podáváním nakrájíme na válečky.