Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Tartar z tresky:
100 g filé z tresky (chlazené, lze však použít i mražené na moři, bez přídavku vody)
| 1/4 oloupaného jablka
| 1 malý stroužek česneku
| 1 malá červená cibule
| citronová šťáva
| 1 lžička balsamického octa
| 1 lžíce olivového oleje
| 1 žloutek
| sůl
| pepř
| 1/2 lžičky najemno nasekané dobromysli (oregano, případně 1 špetka sušeného)
| 1 lžička najemno nasekané pažitky (případně 2 špetky sušené)
Postup přípravy receptu Tartar z tresky:
Filé z tresky nasekáme najemno – nemeleme! Jablko nakrájíme na velmi drobné kostičky a přidáme k usekané tresce. Zakapeme citronovou šťávou a promícháme, aby jablko nezhnědlo. Cibuli a česnek nasekáme nadrobno a přidáme k rybě. Vložíme žloutek, bylinky, pepř, zalijeme balsamikem a olejem, dochutíme solí a řádně promícháme. Dáme na 30 minut vychladit do lednice, aby se chuti spojily. Mezitím dorůžova usmažíme topinky, se kterými pak tartar podáváme.
Fotky receptu Tartar z tresky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!